Chonburi-tjänstemän beslagtar över 2,000 XNUMX flaskor Kratom-drycker

Banglamung, Chonburi —

Tjänstemän i Banglamung, Chonburi, lanserade ett tillslag mot försäljningen av Kratom-drycker den 16 april 2024 och samlade in över 2,000 XNUMX flaskor Kratom-juice blandat med hostsaft.

Operationen, ledd av Banglamungs distriktschef, Weekit Manarojkit, resulterade i gripandet av tre butiksägare, vars namn har undanhållits av polisen. Den första räden ägde rum i en butik längs en väg i Soi Khao Talo. Butiken visade en stor skylt som tydligt annonserade försäljningen av Kratom-drycker längst fram. Tjänstemän avslöjade att den här butiken tidigare hade blivit attackerad av myndigheterna tidigare på grund av samma anklagelse.

Vid inspektion upptäckte polisen ett stort antal Kratom-löv utspridda på golvet och en stor kylare fylld med färdig att sälja kratomjuice på baksidan av lokalen. På andra våningen hittades ett rum dedikerat till att brygga och smaksätta 4×100 Kratom-drycker.

Tjänstemän avslöjade sex stora brygggrytor och kasserade flaskor av olika märken hostsirap i sopsäckar. Som ett resultat konfiskerade poliser 55 flaskor hostsaft och 812 flaskor Kratomjuice.

Den andra razzian inträffade i en butik nära den första. Tjänstemän hittade ägaren som väntade på kunder och beslagtog 200 flaskor med kylda, färdiga att sälja Kratom-drycker förvarade i en kylare.

Den tredje razzian ägde rum i en annan butik längs Soi Khao Talo. Den här butiken hade också tidigare blivit överfallen och hade 1,800 900 flaskor smaksatt Kratom och 1,213 flaskor hostsirap beslagtagit vid den tiden. Ägaren fortsatte dock att bedriva illegal verksamhet. Därför beslagtog poliserna denna gång XNUMX XNUMX flaskor Kratom-drycker och en liten mängd cannabisblommor som bevis.

Totalt greps tre butiksägare och omhändertogs. De beslagtagna Kratom-dryckerna var 2,225 XNUMX flaskor.

Kratom avkriminaliserades i Thailand 2022, men för att sälja som en blandad vätska krävs strikta licenser från den thailändska FDA som är svåra att få. Att blanda med hostsaft eller annan vätska för att Kratom ska få en starkare effekt är fortfarande olagligt enligt mat- och dryckslagar.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.