Enkelriktad trafik tar vägtull på turismen vid Jomtien Beach

Jomtien, Chonburi —

Jomtien Beach i Chonburi såg färre turister än väntat under den senaste Songkran-semestern. De flesta företag skyller på det pågående enkelriktade trafiksystemet, vilket förvirrar besökarna.

Strandförsäljaren Mrs. Poolsawat Singhsawasdi, 55, klagade till lokala medier att antalet turister mellan den 12 och 16 april var relativt normalt, utan de vanliga stora folkmassorna som bevittnas under den normala Songkran-semestern.

Mrs. Poolsawat trodde att nedgången kan bero på Pattayas senaste trafikförändringar, inklusive implementeringen av ett enkelriktat system vid Pattaya Beach Road. Hon hävdade att många turister var obekanta med det nya systemet och har klagat på att de måste dubbla tillbaka medan de kör.

Även om det nya trafiksystemet tar hårt på turismen, konstaterade Mrs. Poolsawat att hennes inkomster från att hyra parasoller till människor förblev stabila, men det var precis tillräckligt för att klara sig. Hon förväntade sig att turismen vid Jomtien Beach sannolikt kommer att förbli trög under den kommande Wanlai-festivalen den 19 april eftersom de flesta väljer att gå längs gatorna för att leka vatten istället för att koppla av på strandbänkarna på stranden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.