Thailands transportminister försvarar 20 bahts policy för elektrisk tågresa mitt i kritik, nämner fördelar för medborgarna

Bangkok—

Klockan 9:30 den 18 april 2024 uttalade Suriya Juangroongruangkit, den thailändska transportministern, för allmänheten angående kritik av policyn för 20 bahts elektriska tågresor från en oppositionspartilista från Move Forward Party, Mr. Surachet Pravinvongvuth.

Suriya uppgav offentligt att kritik och åsikter från medborgare och oppositionspartiet mottogs väl. När det gäller Surachets kritik av policyn för 20 bahts elektriska tågresor, var Suriya starkt oense eftersom den nuvarande biljettpriset för elektriska tåg för den längsta sträckan var 192 baht, vilket ansågs vara en enorm börda för medborgare som använder järnvägstransporter dagligen.

Den elektriska tågresan på 20 baht skulle potentiellt minska PM 2.5-dammpartiklar och lindra transportpriserna till medborgarna, enligt Suriya.
Policyn för 20 bahts elektriska tågresor skulle träda i kraft inom två år eftersom den först tillkännagavs i september 2023. Därför skulle den thailändska regeringen se över policyn senast i september 2025, anmärkte Suriya.

Policyn skulle omfatta helt elektriska tåglinjer med ett maxpris på 20 baht. Transportministeriet skulle presentera lagen om gemensamma biljetter och inrätta en fond för att kompensera företagare. Slutsatsen skulle skickas in till det thailändska regeringsmötet i framtiden, sade Suriya.

Som svar på kritik från oppositionspartiet angående bristen på prestationer från transportministeriet, svarade Suriya offentligt att en av de anmärkningsvärda prestationerna var att Suvarnabhumi flygplats hade en bättre ranking från 67:e till 57:e globalt.

Dessutom förbättrades Bangkoks bussterminal eftersom medborgarna kunde resa bekvämt, och under Songkran-helgerna kunde medborgarna transportera på Rama 2 Road, Mittraphap Road och andra framstående huvudvägar säkert och mindre trafikstockningar, enligt Suriya.

Efter dagens regeringsmöte (18 april) skulle Suriya inspektera Phuket för att ta itu med trafikproblem eftersom Phuket var en av de betydande turistattraktionerna.

Läs om den thailändska transportministern initierar 20 Baht elektriska tågturer för anslutningsstationer på lila och röda linjer.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.