Thailändsk författningsdomstol beviljar 15-dagars förlängning av partiet framåt mitt i begäran om upplösning

Nationell-

Den 17 april 2024 publicerade den thailändska författningsdomstolen ett officiellt dokument angående den thailändska valkommissionens begäran om upplösning av Move Forward Party.

Tidigare beslutade kontoret för Thailands valkommission (ECT) enhälligt att lämna in en framställning till författningsdomstolen för att beordra upplösningen av Move Forward Party (MFP).

De svarande, MFP, lämnade dock in en begäran om att förlänga fristen för att lämna in ett svaromål till den thailändska författningsdomstolen med ytterligare 30 dagar. Efter överläggning gick författningsdomstolen med på att perioden skulle förlängas med ytterligare 15 dagar och svaromålet måste läggas fram senast den 3 maj 2024.

Herr Nakharin Mektrairat, ordförande för författningsdomstolen, avslöjade offentligt att MFP lämnade in en begäran om att förlänga perioden för att lämna in ett försvarsförklaring angående upplösningen av partiet.

Anklagelserna var det MFP föreslog tidigare att ett lagförslag om ändring av 112 § var ett utövande av rättigheter eller friheter för att störta den demokratiska regeringsformen med kungen som statschef enligt 49 §.

Inledningsvis kunde förlängningen godkännas i upp till 15 dagar och kan förlängas ytterligare vid behov baserat på MFP:s förklaring och bevis, sade Nakharin.

Det rapporterades att beslutsprocessen för framställningen om att upplösa MFP inte skulle ske inom april, enligt thailändska nationella medier.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.