Pattayas turistpolis griper transpersoner för påstådd misshandel av utländsk turist

Pattaya—

Klockan 2:06, den 20 april 2024, arresterade Pattayas turistpolis en transperson som påstås ha kastat en glasflaska mot en utländsk turist i Soi Buakhao, Pattaya, den 16 april.

Enligt polisrapporten ska en misstänkt som endast identifieras som Saksit, en 16-årig transperson, natten mot den 26 april, ha kastat en glasflaska mot en utländsk besökare som njöt av sin tid under Songkran-helgerna kl. en bar i Soi Buakhao.


Som ett resultat fick offret en sprucken läpp, och andra pubbesökare fick panik av bråket. Händelsen påverkade den familjevänliga turistbilden i världsklass i Pattaya City negativt, enligt polisrapporten.
Som svar på händelsen arbetade poliserna proaktivt och inspekterade lokal CCTV för att hitta den misstänktes flyktväg. Polisen lyckades senare spåra och fånga den misstänkte i deras bostad i Soi Buakhao, Pattaya.
Enligt polisen ska den misstänkte ha erkänt för poliserna att de begått brotten eftersom de var upprörda efter att de påstås ha legat med det utländska offret mot en avgift och inte fått betalt som de kommit överens om.
Inledningsvis eskorterade Pattayas turisttjänstemän den misstänkte till Pattayas polisstation för vidare rättslig behandling.

Polisen släppte inte namnet på offret eller gav sitt svar på anklagelserna om att ha legat med den misstänkte. Det var också oklart om några anklagelser om prostitution skulle väckas efter uttalandena från den misstänkte. Prostitution är olagligt i Thailand och polisen hävdar ofta att den inte existerar i Pattaya, vilket sexarbetaraktivister som kämpar för att legalisera prostitution förnekar.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.