Thailändsk polis fångar fransk hjärna som påstås vara inblandad i kidnappning och lösensumma

Bangkok—

Klockan 10:00, den 18 april 2024, fångade thailändsk storstadsutredningspolis en fransk hjärna som påstås ha varit inblandad i kidnappningen och lösensumman av en miljonärs dotter på ett hotell i Silom, Bang Rak, Bangkok.

Sandra Christina Marie Dierstein, en 45-årig fransk medborgare, var en huvudmisstänkt enligt brottmålsdomstolens arresteringsorder. Enligt polisrapporten rapporterade en miljonärs familj till Thonglor-polisen att en grupp utlänningar planerade att råna och kidnappa familjens dotter för lösensumma på 200 miljoner baht.

Planen avslöjades dock av en av medbrottslingarna till offrets familj. Polisen undersökte fallet och begärde arresteringsorder från brottsdomstolen för Sandra, den påstådda franska hjärnan bakom upplägget.

Efter polisutredningen rapporterades det att den påstådda franska hjärnan bodde tillsammans med en libanesisk man. De ska ha hyrt nya rum dagligen för att träffa andra medbrottslingar. Polisen lyckades spåra den franska misstänkta mannen på ett hotell i Silom, Bangkok, och fångade henne.

Den franske misstänkte ska ha förnekat anklagelserna och inblandningen i kidnappningen och lösensumman till polisen.

Till en början trodde inte storstadspolisen på den franska misstänktes uttalande och eskorterade henne till Thonglors polisstation för vidare rättslig behandling eftersom offrets familj hade vad de sa var giltiga bevis.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.