Nationella mjukkraftsutvecklingskommittén främjar initiativet "One Family, One Soft Power" för att stärka thailändsk potential globalt

Nationell-

Den 19 april 2024 höll Paetongtarn Shinawatra, ordföranden för den nationella kommittén för utveckling av mjuk kraft, det fjärde mötet i kommittén för utveckling av mjuk kraft 4.

Diskussionen fokuserade på att utveckla thailändarnas potential via kampanjen One Family One Soft Power (OFOS) för att främja thailändsk mjuk makt globalt. Utvecklingen av mänskliga resurser skulle främja potentialen för thailändare från Creative Skills Development Center på lokal till nationell nivå, utan kostnad.

Dessutom skulle plattformar online och på plats vara tillgängliga för de entusiastiska eller skickliga individerna att registrera sig för sina favoritkompetensutvecklingar inklusive matlagning, sång, sport och många fler. Det skulle potentiellt skapa högutbildade arbetare med mer än 20 miljoner tjänster och generera minst 200,000 XNUMX baht årligen.

National Soft Power Development Committee täckte tre strategiska punkter från 11 underkommittéer inklusive den privata sektorn för att utveckla thailändska industrier genom att både utforma policyer och ändra lagar.

Dessutom skulle Thailand Creative Culture Agency (THACCA) tilldelas enligt lagen som för närvarande var öppen för allmänhetens åsikter. Lagen beräknades läggas fram för regeringshuset i juni.

“Den thailändska regeringens mål var att främja OFOS-kampanjen för att höja kvaliteten på thailändare med nya möjligheter via nya färdigheter. Det skulle snart bli sant för thailändare att få ett bättre liv”, sa Paetongtarn.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.