Thailands vice premiärminister håller nödkonferens om Mellanösternkonflikt, uppmanar till försiktighet för thailändska medborgare i Israel och Iran

Nationell-

Den 19 april 2024 höll Mr. Parnpree Bahiddha-nukara, Thailands vice premiärminister och utrikesminister, en onlinekonferens med ambassadörerna i Tel Aviv, Israel, Teheran, Iran och Amman, Jordanien, angående den pågående mitten av mitten. Östlig konflikt.

Den spända situationen i Mellanöstern eskalerade när Iran inledde ett militärt angrepp på Israel den 14 april 2024.

Vid presstid var ingen thailändare i Israel och Iran påverkad av vedergällningen, enligt thailändska nationella medier.

Den nuvarande oförutsägbara situationen kan dock förvärras till ett heltäckande krig. Det thailändska utrikesministeriet varnade thailändska medborgare att överväga att avstå från att resa till krigszonen och bad dem att följa lokala nyhetsuppdateringar och meddelanden från thailändska ambassader, särskilt i Tel Aviv, Israel och Teheran, Iran.

Dessutom diskuterade det thailändska utrikesministeriet med Israels och Irans ambassader för att samordna med relevanta myndigheter för att förbereda sig i händelse av en nödsituation för att evakuera thailändare.

Den thailändska ambassaden lovade att uppdatera situationen regelbundet. För mer information, ring Thai Department of Consular Affairs: 02 572 8442.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.