Wan Lai Pattaya 2024 Fördärvad av stöld: Många turister rapporterar ägodelar stulna på Pattaya Beach

Pattaya—

Den 19 april 2024 rapporterade lokala medier i Pattaya att många thailändska och utländska turister lämnade in polisanmälningar efter att deras tillhörigheter stals under Wan Lai Pattaya 2024 på Pattaya Beach, Pattaya.

Enligt polisrapporterna ska minst 20 personer, både thailändare och utlänningar, ha lämnat in anmälningar till Pattayas poliser för att begära att de ska hjälpa till att spåra misstänkta som påstås ha stulit deras tillhörigheter under Wan Lai Pattaya.


Offren förlorade sina pengar, smartphones, kreditkort och viktig dokumentation. Många klagade också över de säkerhetsåtgärder som inrättats för turister trots att poliser i uniform och undercover fått i uppdrag att övervaka turisternas säkerhet, enligt polisrapportens.

I många av fallen hade ficktjuvar och tjuvar klippt av snören i turisternas skyddande vattenpåsar och till och med skurit i själva väskorna och tagit med sig tillhörigheterna till de intet ont anande offren som vanligtvis distraherades av en annan misstänkt som arbetade med tjuvarna.
Offergruppen vädjade till polisen att snabbt hitta de misstänkta för att åtala rättsliga åtgärder mot tjuvarna eftersom det inte bara påverkade Pattaya City och nationella turismbilder negativt, utan många utlänningar förlorade också sin viktiga dokumentation.

Pattayas polis lovade under tiden att granska ärendena men uppgav också att skyddet av ens värdesaker börjar med en själv och att turister bör säkra sina tillhörigheter ordentligt, inte exponera stora mängder smycken eller kontanter och vara försiktiga med främlingar som närmar sig, kramas eller rör vid dem.

Ficktjuvar som arbetar i stora folkmassor under stora festivaler har varit ett stort problem i många år, konstaterar TPN-media, och polisen har ständigt varnat turister att hålla ett öga på sina tillhörigheter.

Läs vår senaste artikel om en thailändsk ficktjuv som arresterades i Pattaya efter att ha stulit från utländska turister.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.