Don Mueang flygplats erkänd som topp tio budgetflygbolagsterminaler globalt

PRESSMEDDELANDE:

Don Mueang International Airport har erkänts som en av de tio bästa budgetflygbolagsterminalerna globalt, och säkrade den 10:e positionen i den senaste rankingen av ett brittiskt konsultföretag som specialiserat sig på flygbolags- och flygplatsrecensioner. Företagets World Airport Survey utvärderar olika aspekter, inklusive design, transport, faciliteter och servicekvalitet, specifikt för terminaler som vänder sig till lågprisbolag.

Terminal 3 på Paris-Charles de Gaulle flygplats i Frankrike tog förstaplatsen i dessa rankningar, där Terminal 3 på Narita International Airport och Terminal 2 på Nagoyas Chubu Centrair International Airport i Japan tog andra respektive tredje plats. Don Mueang, som främst betjänar inrikesflyg och är Bangkoks sekundära flygplats, är känd för sina senaste förbättringar av passagerartjänster och teknik.

Kirati Kitmanawat, chef för Airports of Thailand (AOT), som övervakar Don Mueang och fem andra större flygplatser, inklusive Suvarnabhumi Airport, noterade att nya system som Common Use Self-Service och Self-Bag Drop vid anläggningen har effektiviserat kontrollen. pågår, minskar väntetiderna och förenklar resandet för passagerare.

Tillkännagivandet var en del av en bredare release av Skytrax på Passenger Terminal Expo i Frankfurt, Tyskland, där de 100 världens bästa flygplatser 2024 presenterades. Qatars Hamad International Airport toppade listan, med Singapores Changi Airport och Seoul Incheon Airport efter. Suvarnabhumi Airport steg tio platser från förra året till 58:e plats globalt.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.