Levande handgranat hittades i Pattayas bostadsområde

Pattaya —

En levande M26-handgranat upptäcktes i ett bostadsområde i Pattaya den 22 april 2024, vilket föranledde en polisutredning.

För en videoversion av den här historien klicka eller tryck här.

The grenade was found wrapped in a blue-gray multipurpose cleaning cloth near a house on Soi 9 of Wat Boon Samphan in the Nongprue sub-district, Banglamung district, Chonburi province. Upon receiving the report, Nongprue police, along with the Explosive Ordnance Disposal (EOD) unit from the Chonburi Provincial Police, rushed to the scene.

Enligt EOD-enheten var granaten i 100 % fungerande skick. De upptäckte också två 9 mm kulor inuti en svart aluminiumlåda i närheten. För säkerheten för närboende placerade poliser ett bildäck över granaten och evakuerade boende inom en radie på 200 meter för att låta EOD-specialisterna samla in granaten.

Prathum Chomsawat, en 73-årig säkerhetsvakt, berättade för The Pattaya News att han anlitades för att städa upp sopor i området i morse. Medan han rensade gräset med en machete, snubblade han över granaten insvept i tyg. När han packade upp den blev han chockad när han upptäckte den levande handgranaten. Lyckligtvis har det dödliga vapnet fortfarande sin säkerhetsnål, så Prathum informerade omedelbart den lokala samhällsledaren och kontaktade polisen.

EOD-enheten avslöjade att granaten och kulorna skulle förvaras på Nongprues polisstation för dokumentation innan de förstördes. Utredningen om vem som gömde granaten där pågår, och polisen misstänker till en början lokala tonåringar i området.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.