Schweizisk expat allvarligt skadad i skoter-bilolycka i Pattaya

Pattaya —

En schweizisk expat i Pattaya är allvarligt skadad efter att ha blivit påkörd av en bil när han åkte på sin trehjuliga elskoter för att köpa medicin. Hans fru söker rättvisa för sin man och hävdar att den andra parten vägrade ta ansvar.

Enligt den thailändska frun, Mrs. Samrit Geisbuehler, inträffade olyckan den 19 april runt 9:50 då hennes man, 73-årige Mr. Andeks Geisbuehler, var på väg för att köpa sin vanliga medicin. Händelsen fångades på CCTV-filmer, som visar bilen, en Isuzu Mu-X, som kolliderar med Andeks skoter när han korsade en korsning på en väg längs en järnväg i Khao Talo-området, södra Pattaya.

Herr Andeks fördes akut till sjukhuset med svåra skador och har placerats på intensivvårdsavdelningen. Mrs. Samrit avslöjade att hon var besviken över den påstådda bristen på stöd från föraren, som hon hävdade inte har erbjudit några tröstande ord eller ekonomisk hjälp till sin schweiziska man. Sjukvårdskostnaderna har redan nått över 200,000 XNUMX baht, men föraren, vars namn har undanhållits mot bakgrund av en pågående utredning, ska ha försökt lämna över hela ansvaret till försäkringsbolaget.

Vidare är fru Samrit oroad över bristen på framsteg i utredningen. Polisen i Nongprue, som är ansvarig för fallet, har ännu inte fastställt vem som är felet eller ordna ett möte mellan de inblandade parterna.

Fru Samrit är rädd för att fallet ska förbises och vädjar till media om hjälp med att söka rättvisa för sin man. Hon ville försäkra sig om att föraren hålls ansvarig för sina handlingar, och rättvisa skipas för hennes man.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.