Två unga Pattaya-flickor råkar ut för en motorcykelolycka medan de frivilligt arbetar för att köra hem en blind person

Pattaya —

Två kvinnliga tonåringar och en blind person skadades när deras motorcykel blev påkörd av en minibuss på en väg i Pattaya tidigt måndagsmorgonen den 22 april 2024.

Olyckan inträffade klockan 2:36 framför Pattaya skola 7 på inkommande körfält på väg mot Sattahip. Lokala räddningsarbetare reste skyndsamt till platsen för att upptäcka att en Honda Scoopy I-motorcykel med tre personer hade blivit påkörd av en vit minivan.

Motorcykelföraren, identifierad som 18-åriga Chalin Konrad, fick mindre skrubbsår på kroppen. Passageraren, Chanyanuch Thanusorn, en 48-årig blind person, fick ett stort huvud sår. Den tredje personen på motorcykeln, en 17-årig flicka vars namn inte släpptes på grund av hennes ålder, fick också skrubbsår. Chalin och den 17-åriga flickan var vänner.

Räddningsarbetare gav första hjälpen på platsen innan de transporterade de tre skadade personerna till ett närliggande sjukhus. Skåpbilsföraren, Mr. Woraphong Lueangektrakul, 50, var kvar på platsen och samarbetade med Pattaya-polisen. Han klarade sig oskadd, men hans bil skadades lätt på vänster sida.

Enligt Chalin var hon och hennes vän på väg till Jomtien när de såg Chanyanuch, en blind kvinna, gå bredvid vägen och bad om skjuts till Jomtien. De erbjöd sig att ge henne en gratis åktur, och när de korsade korsningen vid grönt ljus, blev de påkörda av den påstådda fortkörande skåpbilen.

Mr Woraphong sa dock att han körde normalt längs Sukhumvit Road när han plötsligt såg motorcykeln korsa korsningen framför honom. Han försökte väja för att undvika kollisionen men kunde inte göra det helt. Lyckligtvis orsakade kollisionen inte allvarliga livshotande skador på offren, noterade Mr. Woraphong.

Polisen i Pattaya undersöker olyckan och kommer att granska CCTV-bilder från området för att fastställa den exakta orsaken.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.