Tjuvar ertappades med att stjäla strömkablar i Pattaya-området för att fira födelsedag och köpa droger

Pattaya —

Två tjuvar greps på bar gärning av lokalbefolkningen i Huay Yai, Chonburi, när de försökte stjäla strömkablar. En av de misstänkta erkände att han begått gärningen för att få pengar för sitt födelsedagsfirande och droganvändning.

Incidenten utspelade sig nära Soi Khao Makok 10 i närheten av Huai Chak Nok-reservoaren klockan 02:06 den 23 april 2024. De misstänkta fångades av en grupp trötta lokalbefolkning och byggnadsarbetare, som beslutade att ta upp ärendet sina egna händer, efter att ha drabbats av upprepade strömavbrott på grund av kabelstöld.

Enligt Rattanaphon Sathianuchikanon, en av lokalbefolkningen, satte han och andra upp ett bakhåll i skogen där stölderna vanligtvis ägde rum. De väntade tålmodigt flera dagar på att de skyldiga skulle slå till igen tills deras ansträngningar gav resultat när de såg tre individer som försökte gräva upp och stjäla de nyinstallerade underjordiska kablarna tidigt i morse.

Lokalbefolkningen och arbetarna kom snabbt ut från sina gömställen och omringade tjuvarna. Två av de misstänkta greps med framgång, medan den tredje lyckades fly i skydd av mörkret. De gripna misstänkta identifierades som den 30-årige Buntharik Sibot och den 32-årige kambodjanska medborgaren Kia. De överlämnades till Huay Yai-polisen för vidare utredning.

Polisen trodde att det kan vara fler personer inblandade i stöldringen efter att ha kontrollerat de misstänktas telefoner. En av de misstänkta ska ha erkänt att det är hans födelsedag i morgon, och han hade för avsikt att sälja de stulna kablarna för att fira det och köpa illegala droger.


Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.