Pattaya motorcykeltaxiförare greps för att ha snattat en kinesisk turistväska efter att ha låtsats hjälpa till

Pattaya —

Polisen i Pattaya arresterade en motorcykeltaxichaufför som låtsades erbjuda hjälp till en kinesisk turist som var inblandad i en olycka, innan han ryckte hennes väska.

Gripandet gjordes den 21 april i den misstänktes hyresrum i Pattaya efter att polisen spårat en thailändsk man, endast identifierad som Mr. Natthakarn, 23, som troddes ha stulit en väska från en kinesisk kvinna.

Händelsen inträffade när den kinesiska kvinnan var engagerad i förhandlingar med en annan förare efter en mindre motorcykelolycka. När han bevittnade situationen körde Natthakarn, en motorcykeltaxichaufför, fram till offret och låtsades erbjuda henne hjälp med att lösa problemet. Men när turisten blev distraherad, ryckte han snabbt hennes väska och rusade iväg på sin motorcykel.

Den kinesiska turisten anmälde omedelbart brottet till Pattayas polisstation. Poliser granskade sedan CCTV-filmer från olika platser längs den misstänktes flyktväg innan de på ett säkert sätt avslöjade Natthakarns vistelseort i ett hyrrum nära Pattaya Center Night Plaza.

När polisen grep den misstänkte hittade polisen flera föremål, inklusive motorcykeln som användes vid brottet, den stulna krämfärgade axelväskan, offrets mobiltelefon, 10,000 XNUMX baht i kontanter och kläderna som den misstänkte bar under rånet.

Herr Natthakarn omhändertogs och överlämnades till utredarna för vidare rättsliga förfaranden.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.