Lokalbefolkningen protesterar mot Thailands premiärminister mot hotet med Macaque: Påstående som kräver åtgärder mot Lopburis apaförödelse förblir obesvarat

Lopburi—

Den 22 april 2024 rapporterade lokala medier i Lopburi att lokalbefolkningen i Prang Khaek i Mueang, Lopburi, höll en presskonferens och satte upp protestskyltar angående Thailands premiärminister Srettha Thavisin och det thailändska departementet för nationalparker, vilda djur och växtskydd, angående åtgärder för att ta itu med makakproblemet.

Herr Kanchantang Kitrattanakarn, den 68-årige protestledaren, och fem andra höll en presskonferens och skickade ett brev till ordförandena för Land Commission, Natural Resources and Environment och representanthuset och satte upp skyltar för att protestera mot Thailands premiärminister efter att de relevanta myndigheterna undertecknade en MOU för att ta itu med makakproblemet i Lopburi för två månader sedan men har enligt uppgift inte gjort så mycket framsteg.

Enligt demonstranterna, thär gick inget framåt och lokalbefolkningen fick skulden för att mobba makakerna efter att de försvarat sig från att bli attackerade av makakerna, enligt Kanchantang.

Kanchantang avslöjade offentligt att departementet för nationalparker tidigare lovat lokalbefolkningen i Lopburi att fånga 2000 av de uppskattade 5000 makaker och skicka dem till en utsedd djurpark designad speciellt för makaker. Planen sköts dock upp i det oändliga.

Kanchantang skickade också ett personligt brev till den thailändska premiärministern och höll möten med relevanta myndigheter många gånger angående irritationen och besväret som orsakats av makakerna. Makakproblemet hade eskalerat på sistone eftersom lokalbefolkningen enligt uppgift attackerades flera gånger under de senaste månaderna.

Samma dag inspekterade thailändska nationella medier Lopburi för att följa upp makakproblemet. Det rapporterades, ironiskt nog, att protestskyltarna till och med slets av och slets upp av makaker.

Tidigare, den 11 april, rapporterade thailändska nationella medier att en grupp makaker enligt uppgift stal materbjudanden till munkar och neofyter. Efter den dagen vägrade neofyterna enligt uppgift att gå förbi denna väg igen. Tempelväktare ska ha använt airsoftvapen för att avvärja makakerna. Knepet kunde dock användas i bara några dagar eftersom makakerna inte var rädda längre.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.