Suvarnabhumi kliver upp 10 platser till 58:e plats bland världens bästa flygplatser

PRESSMEDDELANDE:

Webbplatsen Skytrax har släppt sin senaste rapport om 2024 världens bästa flygplatser. Thailands flygplats Suvarnabhumi är rankad på 58:e plats och klättrar upp tio platser från förra året.

Don Mueang International Airport är erkänt som tionde bland världens bästa lågprisflygbolagsterminaler. Rankingen bestämdes av flygresenärers tillfredsställelse över hela världen i World Airport Survey 2023-2024.

Flygplatser i Thailand (AOT) har tagit teknik och automatiska system i bruk på AOT:s flygplatser, såsom Common Use Passenger Processing System för att förbättra servicen vid incheckningsdiskarna, Common Use Bag Drop (CUBD), Self-Boarding Gate och passagerarvalideringssystem. Flytten är en del av regeringens ansträngning att driva flygplatser i Thailand till de 50 bästa globala rankningarna på ett år och de 20 bästa på fem år.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.