USS Theodore Roosevelt och Carrier Strike Group NINE anländer till Thailand

FOTO: av underofficer 2:a klass Andrew Benvie

PRESSMEDDELANDE:

Laem Chabang, Thailand – 24 april 2024: Carrier Strike Group Nine (CSG-9), dess flaggskepp USS Theodore Roosevelt (CVN 71) och ombordade Carrier Air Wing (CVW) 11 anlände till Laem Chabang för ett regelbundet hamnbesök den 24 april. Detta är första gången Theodore Roosevelt har besökt Thailand sedan 2018.

Fartyg från Destroyer Squadron (DESRON) 23 som besöker Sriracha, Thailand samtidigt inkluderar USS Russell (DDG 59), USS Daniel K. Inouye (DDG118), USS Halsey (DDG 97) och USS Howard (DDG 83).

"Vi är tacksamma mot thailändarna för deras gästfrihet när de välkomnade vår strejkgrupp för detta hamnbesök", säger riksadm. Christopher Alexander, befälhavare för Carrier Strike Group Nine. "Under den här utplaceringen har vi haft flera tillfällen att träffa, träna och operera med allierade och partners över hela regionen, och vi ser fram emot denna chans att stärka den långvariga vänskapen mellan den amerikanska flottan och Thailand."

Medan USS Theodore Roosevelt och de ytterligare CSG-9-fartygen ligger i hamn, kommer besättningsmedlemmar att få möjlighet att utforska landet och njuta av Thailands rika kulturella mjuka kraft. Fartyget kommer också att genomföra flera samhällstjänstevenemang, och flera thai-amerikanska medlemmar av Theodore Roosevelts besättning kommer också att ha en chans att återknyta kontakten med familjen.

"Sjömännen på USS Theodore Roosevelt är hedrade att återvända till den stora nationen Thailand efter en så lång frånvaro", säger kapten Brian Schrum, befälhavare, USS Theodore Roosevelt. "Vårt team ser fram emot att lära sig om Thailands rika historia och bygga varaktiga vänskapsband under sin tid här, och vi tackar det thailändska folket för deras vänlighet och gästfrihet när de välkomnade oss."

Carrier Strike Group Nine lämnade San Diego för en regelbunden utplacering till västra Stilla havet den 12 januari till stöd för ett fritt och öppet Indo-Stillahavsområdet.

CSG-9 är ett multiplattformsteam av fartyg och flygplan, som kan utföra en mängd olika uppdrag runt om i världen från stridsuppdrag till humanitärt bistånd och katastrofhjälp. Strejkgruppen består av CSG-9 personal, Destroyer Squadron (DESRON) 23 personal, USS Theodore Roosevelt (CVN) 71, Carrier Air Wing (CVW) 11 och DESRON 23 fartyg; USS Russell (DDG 59), USS Daniel K. Inouye (DDG118) och USS Halsey (DDG 97).

För mer information om Theodore Roosevelt, vänligen besök www.dvidshub.net/enhet/COMCARSTRKGRU-9. Följ oss på Facebook: www.facebook.com/ossstheodorerOOSevverlden; Instagram: www. Istagram.com/ossstheodorerOOSevverlden.

Observera att det inte kommer att finnas någon allmän tillgång eller visningar av USS Theodore Roosevelt. För frågor angående besöket, vänligen maila PressBKK@state.gov.

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.