Viral video visar en taxi som slår fotgängare vid övergångsstället i Bangkok: Offentligt ramaskri väcker debatt om trafiksäkerhetslagar

Bangkok—

Den 23 april 2024 publicerade thailändska sociala medier-användare en video av en fotgängare som blev påkörd av en taxi när han lagligt korsade vägen vid ett övergångsställe framför Asiatique The Riverfront, Bang Kho Laem, Bangkok.

Som svar på den virala videon av olyckan avslöjade Wat Phraya Krai-poliserna offentligt falldetaljerna som poliserna fick via en olycksrapport klockan 1:36, den 20 april.

Räddningstjänsten och poliser skickades till olycksplatsen och hittade en taxichaufför, offentligt identifierad endast som Patsathi, 58, och ett offer, offentligt identifierad endast som Mr. Thanat, 44.

Enligt polisrapporten ska taxichauffören ha berättat för polisen att han var på väg ut på Charoen Krung-vägen och körde förbi övergångsstället framför Asiatique The Riverfront. Som ett resultat blev fotgängaren Thanat direkt påkörd av taxin och skadades.

Videon visade ett dussin fotgängare som väntade på att korsa vägen. Thailändska nätanvändare kritiserade de thailändska lagarna mot trafiköverträdare och sa att straffet var för lätt vilket fick ingen att strikt följa trafiklagarna, noterade TPN.

Eräddningstjänsten ska ha överfört Thanat till ett närliggande sjukhus för omedelbar medicinsk behandling. Polisen samlade sedan in bevis från lokal CCTV för vidare juridisk behandling.

Inledningsvis ska taxichauffören ha erkänt sina brott innan han antecknades i en daglig dagbok som bevis. Polisen var i färd med att invänta kroppsundersökningen av offret, som var säker, från läkarna som bevis för ärendet innan de inledde rättsliga åtgärder mot taxichauffören.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.