Pattaya-polisen arresterar 21 burmeser utan pass och visum

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Pattaya —

Polisen i Pattaya slog till mot två hyreshus på Soi Kho Phai på torsdagen och arresterade 21 burmesiska medborgare som bodde där illegalt.

Razzian genomfördes av överstelöjtnant Weerachai Thinkhamut, chef för immigrationspolisen för Chonburi-provinsen, tillsammans med ett team av utredare. Räden ägde rum vid lunchtid den 24 april 2024. Den genomfördes efter att polisen mottagit klagomål från invånare i området om att burmesiska medborgare gjorde högt oväsen och störde.

De två husen i fråga ligger nära varandra. Polisen slog till mot lokalerna och hittade 21 burmesiska medborgare (19 män och 2 kvinnor) som inte hade några pass eller visum.

Thiraphong Chonnabot, som hyr ett rum granne med ett av husen som plundrades, berättade för lokala reportrar att dessa människor ofta lät och gick runt hela natten. Han sa att han var rädd för dem och att han var glad över att polisen hade gjort tillslag mot husen.

Herr Somphoch Cheablam, vaktmästaren för husen, sa att han hade anlitats för att ta hand om husen av den oidentifierade ägaren. Han tillade att ägaren bodde i Chonburi och nyligen hade köpt husen.

Vaktmästaren fortsatte att det inte hade funnits några hyresgäster i husen före covid-19-pandemin, men att han nyligen hade hyrt ut dem till en grupp burmesiska medborgare som hade visum och pass. Herr Somphoch debiterade dem 2,000 1,000 baht per månad, med en deposition på XNUMX XNUMX baht. Men dessa personer hade då bjudit in sina vänner, som inte hade juridiska dokument att stanna i Thailand för att flytta in. Mr. Somphoch medgav att han inte kunde hålla reda på dem alla.

Pollöverstelöjtnant Weerachai sa att ägaren av husen skulle få böter för att inte rapportera närvaron av utländska medborgare till polisen inom 24 timmar. Dessa personer kommer att skickas till Pattayas polisstation för vidare bearbetning och kommer sedan att deporteras tillbaka till Myanmar.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.