Pattaya samåkningsförare arresterad för att ha skjutit pistol i havet för skojs skull

Pattaya —

En samåkningsförare greps av Pattaya-polisen tidigt på torsdagsmorgonen den 25 april för att ha skjutit en pistol i havet och skrämt närliggande turister.

Incidenten inträffade runt 2:36 framför Soi 16 på Jomtien Beach. Lokala tjänstemän, inklusive Banglamungs distriktssekreterare Phonchai Sang-iad, som olyckligtvis för den misstänkte råkade sitta i närheten med vänner på stranden vid tidpunkten för händelsen och hörde många skott avlossas i havet. Phonchai hade varit i området i civilklädd för att övervaka buller- och brottsklagomål som mottagits av Banglamungs kontor nyligen.

Phonchai och andra tjänstemän sprang snabbt till olycksplatsen och grep den misstänkte, Mr. Thotchaphon Aunwong, en 29-årig thailändsk man som arbetar för en samåkningsansökan. Tjänstemännen beslagtog honom en HS-9-pistol, ett hölster och 21 patroner av ammunition i hans ägo.

Mr. Thotchaphon erkände att han ägde pistolen och avfyrade den i havet för skojs skull. Han påstod sig också ha andra vapen hemma men tog bara med sig den aktuella till stranden för att lindra stress.

Den misstänkte mannen omhändertogs av polisen i Pattaya för vidare utredning. Han väntas bli utsatt för flera vapenrelaterade brott.

Tjänstemännen noterade att Mr. Thotchaphons vårdslösa handlingar orsakade stor rädsla bland turister på stranden.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.