Thailands transportminister diskuterar höghastighetståg och projekt "Land Bridge" med Kina

Nationell-

Den 24 april 2024 avslöjade Mr. Suriya Juangroongruangkit, den thailändska transportministern, offentligt sin officiella besöksresa till Kina från 6 till 15 maj för det 31:a Thailand-Kina järnvägssamarbetsmötet.

Mötet kommer att hållas för att diskutera transportfrågor mellan de thailändska och kinesiska regeringarna, särskilt utvecklingen av ett höghastighetstågssystem som förbinder regionen.

Dessutom försökte den thailändska regeringen att påskynda den första fasen Bangkok–Nong Khai och den andra fasen Nakhon Ratchasima–Nong Khai höghastighetstågprojekt med en total sträcka på 609 kilometer.

Det 31:a samarbetsmötet skulle presentera en rapport om projektets framsteg och riktlinjer för att påskynda projektet för att stärka potentialen för järnvägssystemet som ett transportnav för ekonomin och konvergens av kollektivtrafik på regional nivå som förbinder olika provinser i Thailand.

Suriya lade vidare till resplanen för att presentera Thailands megaprojekt "Land Bridge", en ekonomisk bro som förbinder Thailandbukten och Andamansjöprojektet, för kinesiska investerare. Megaprojektet syftade till att bygga en ny handelsväg på regional nivå och skulle öppna en ny möjlighet på asiatisk regional nivå.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.