Jomtien stadsarbetare som är ledig förebygger potentiell brandrisk

Pattaya —

En snabbtänkt stadsarbetare i Jomtien, Pattaya, förhindrade en potentiell katastrof när han använde en brandsläckare för att stoppa en brand som bröt ut på luftkablar måndagen den 22 april 2024.

Händelsen inträffade på kvällen på Soi 16 i centrala Pattaya. Chalatorn Moryathai, en stadsarbetare i Jomtien-distriktet, arbetade på deltid som motorcykeltaxichaufför när han hörde rop från närboende. Vid ytterligare undersökning upptäckte han lågor som slukade upp kommunikationskablar fem meter över marken. Mr. Chalatorn sprang omedelbart till handling av oro för att branden kunde sprida sig till närliggande luftkonditioneringskompressorer och orsaka en explosion.

Mr Chalatorn tog en brandsläckare från en närboende och försökte släcka lågorna. Släckarens tryck var dock inte tillräckligt för att nå branden, så han rusade till andra våningen i en byggnad i anslutning till de brinnande kablarna. Han klättrade sedan upp på fönsterkanten och lyckades släcka branden innan den kunde sprida sig till närliggande hem.

Herr Chalatorn fick överväldigande beröm från allmänheten. Han fick främst beröm för sin osjälviskhet trots att han var ledig och jobbade på deltid på den tiden. Den hårt arbetande barmhärtige samariten tillskriver sina handlingar hans sex år av utbildning och det engagemang för allmän säkerhet som ingjutits i honom som stadsarbetare.

Hans handledare Sergeant-Major Sawate Peumpool berömde Mr Chalatorn för hans exemplariska tjänst. Han avslöjade att Chalatorn är en del av Jomtien-distriktets allmänna säkerhetsteam bestående av 31 officerare. De är ansvariga för att upprätthålla säkerheten inom sina avsedda områden.

Enligt policyn för borgmästaren i Pattaya, Poramase Ngampiches, genomgår teamet repetitionsutbildning varje år och ingjuts värdet av att hjälpa de behövande, oavsett om de är i tjänst eller inte.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.