Sattahips myndigheter beslagtar stora mängder Kratom-vatten

Sattahip —

Sattahips myndigheter beslagtog en stor mängd Kratom-vatten under en operation som ägde rum onsdagen den 24 april 2024.

Operationen följde på klagomål från berörda medborgare om att det fanns en butik i Phlu Ta Luang-distriktet i Sattahip som sålde Kratom-vatten blandat med hostsaft till minderåriga.

Vid inspektion fann och beslagtog myndigheterna fyra stora tankar innehållande totalt 400 liter Kratom-vatten i olika skeden av beredningen, tillsammans med många kokkärl och en stor mängd Kratom-blad och hostsaft placerade runt golvet. Dessutom beslagtog de också kratomjuice på flaska som redan förberetts för försäljning, inklusive 47 enlitersflaskor, 46 halvlitersflaskor och 11 påsar innehållande mindre kvantiteter.

Ägaren till butiken, vars namn inte släpptes till media, greps och åtalades för att ha sålt Kratom-juice blandat med andra ingredienser, vilket medför ett straff på 6 månader till 2 års fängelse och böter på 5,000 20,000 till XNUMX XNUMX baht.

Kratom avkriminaliserades 2022 i Thailand men att sälja det, särskilt i blandad form, kräver strikt licensiering från den thailändska FDA vilket är svårt att få tag på.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.