Den skadade delfinen skapar oro i Sattahip

Sattahip —

En skadad delfin sågs i vattnet utanför Koh Phra nära Laem Thian Pier i Sattahip, Chonburi, tidigt på onsdagsmorgonen den 24 april.

Lokala invånare larmade Sawang Rojanathamtham Rescue Foundation efter att ha märkt den skadade delfinen, som är cirka 1 meter lång, som kämpar i vattnet nära Sattahip Naval Base. De trodde att djuret kan ha avvikit från sin grupp och ådragit sig skador av något.

Delfinens tillstånd väckte oro bland invånarna i Sattahip efter att dess berättelse publicerades på sociala medier. De flesta människor oroade sig för dess överlevnad om den inte fick omedelbar hjälp. Området där delfinen hittades, besöks också av örlogsfartyg och fiskebåtar, vilket ytterligare underblåser oro för att delfinen skulle bli träffad och dödad.

Herr Pichit Kliegkutan, chef för en räddningsenhet, berättade för lokala reportrar att en räddningsbåt skickades ut för att undersöka, och de hittade en delfin av okänt kön med svart hud och synliga märken som liknade sår. Delfinen skulle dyka under vattnet när en båt närmade sig, vilket betyder att den var i rädsla och nöd, förklarade Mr. Pichit. Detta gjorde det svårt för laget att avgöra omfattningen av dess skador eller sjukdom vid presstillfället.

Mr. Wuthipong Wongin, direktör för Marine Resources Conservation Division på Marine and Coastal Resources Office 2, avslöjade att relevanta myndigheter och ett veterinärteam redan hade gått ombord på en båt för att undersöka delfinen för skador eller sjukdom på onsdagseftermiddagen.

Baserat på fotografier trodde Mr. Wuthipong att delfinen är en grovtandad delfin, cirka 1-2 år gammal. Myndigheterna övervakar delfinen noga vid tidpunkten för rapporteringen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.