Kambodjansk kvinna greps med 5.3 miljoner amfetaminpiller i Pathum Thani

Pathum Thani—

Klockan 9:15, den 24 april 2024, fångade thailändsk polis och relevanta myndigheter en kambodjansk kvinna med 5.3 miljoner amfetaminpiller i ett hus i Nong Suea, Pathum Thani.

Enligt polisrapporten ska den kambodjanska misstänkta, offentligt identifierad som Mrs Saraitus On, en 30-årig kambodjanska, ha varit inblandad i narkotikahandelsnätverket "First Klong Luang" samt hennes thailändska make, offentligt identifierad endast som Mr. Virayuth eller First.

Polisen fångade den misstänkte kambodjanska mannen i ett hus i Nong Suea, Pathum Thani, med 2.8 miljoner amfetaminpiller efter att hennes man kunde fly från polisens förföljelse in i en bevattningskanal i närheten på natten. Polisen ska ha hittat ytterligare 2.5 miljoner amfetaminpiller och en 9 mm pistol i en bil i närheten.

Tidigare undersökte polisen ett fall av narkotikahandel från ett grannland som involverade den huvudmisstänkte, offentligt identifierad endast som Mr. Sarayuth som gömde sig utomlands, som hade beordrat Virayuth att transportera en enorm mängd amfetamin från norr till centrala Thailand.

Enligt polisen hyrde Virayuth och hans fru i december 2023 ett hus i Nong Khae, Saraburi, för att lagra de olagliga ämnena. De misstänkta ska dock ha blivit tipsade och flyttade de olagliga substanserna till huset i Nong Suea, Pathum Thani för vidare distribution till lokalbefolkningen.

Polisen kunde spåra Virayuths senaste plats och förfölja honom. Virayuth uppges ha kunnat fly till en början in i en bevattningskanal och lämnade sin fru i huset.
Det rapporterades att polisen kunde beslagta 5.3 miljoner amfetaminpiller totalt eftersom ytterligare 2.3 miljoner nyligen delades ut till andra.

Den framgångsrika operationen var under direkt order av Chada Thaiseth, vice inrikesministern, för att utrota olagliga ämnen i det thailändska samhället med strikta åtgärder mot narkotikahandlare.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.