Läsarbrevlåda: Min erfarenhet av att bli attackerad av herrelösa hundar i Pattaya

Följande artikel är ett bidrag från en Pattaya News-läsare. Deras åsikter och uttalanden är helt deras egna och återspeglar inte nödvändigtvis TPN Medias.

Jag skriver detta som en djurvän och speciellt av hundar.

Måndagen den 15 april kl. 06:00 började jag min vanliga promenad runt sjön Mapprachan med hjälp av gång- och cykellederna som jag alltid har gjort.

Sjön var mycket upptagen just denna morgon då det var vad jag uppfattade som en allmän helgdag på grund av Songkran, det thailändska nyåret, många människor var närvarande både cyklande och promenerade tidigt för att undvika dagens kommande hetta.

Som vid många tidigare tillfällen under min promenad observerade jag ett antal Soi-hundar, av vilka många är bekanta för mig eftersom jag passerar dem ofta, till och med så att jag har namn på några av dem. Jag har aldrig uppfattat dem som ett hot.

När jag nådde den bortre änden av sjön inåt landet där två vägar möts intill motor x-banan stannade jag för att kolla min telefon, vid det här laget kände jag en skarp smärta i benet, jag tittade ner för att se en Soi-hund hade sänkt sin tänder i mitt vänstra ben och fortsatte att slita i köttet, jag lyckades få bort honom snabbt, vid det här laget försökte hunden komma tillbaka för mer, resten av flocken var 5-6 hundar nu upphetsade av uppståndelsen nu också blev aggressiv och började röra sig mot mig på ett hotfullt sätt, för mig var det nu ett enkelt fall av kamp eller flykt, jag vet av egen erfarenhet att att vända och springa bara skulle öka flockens grymhet vilket resulterade i att de jagade mig in ett försök att få ner mig. Det skulle inte ha slutat bra.

Istället valde jag att slåss, jag gjorde mig så stor som möjligt, skrek åt dem med så mycket kraft jag kunde, jag letade efter en pinne eller ett vapen jag kunde använda för att försvara mig men ingen var närvarande. Det blev ett första avstånd när hundarna blev förvånade över min reaktion, jag agerade inte eller var rädd att jag var uppriktigt arg. Under den tillfälliga avstängningen laddade jag dem och de drog sig ordentligt tillbaka och började flytta.
Attacken varade inte mer än några minuter totalt.

Efter att ha inspekterat mina skador stod det klart för mig att förutom det vanliga injektionsförloppet för ett hundbett skulle jag behöva kirurgiskt ingrepp eftersom jag förlorade mycket blod eftersom såren var öppna och nu infektionsbenägna, två djupa sticksår var tydliga med rivsår på baksidan av min vadmuskel. Bilder på attacken finns längst ner i artikeln för dem som vill se dem, men som en varning kan de störa känsliga tittare. Tittarnas diskretion rekommenderas.

Det stod snabbt klart att jag inte kunde gå tillbaka till min transport cirka 4 km bort på grund av den fortsatta blodförlusten och inflammationen i benet. Jag ringde min fru för att komma och hämta mig i syfte att ta mig till närmaste sjukhus för omedelbar behandling.

Ett antal lokala vandrare och cyklister hade hört och sett efterdyningarna av attacken. Jag vill personligen tacka dem för deras omtanke och hjälp till den punkt de ville köra mig till sjukhuset.

8 dagar senare har jag precis tagit bort stygnen och kan röra mig med lätt obehag. Jag har fått 3 uppsättningar av rabiesvaccin med ett sista set att gå om 2 veckor.

Om man lägger undan tiden, smärtan och kostnaderna för händelsen är det som verkligen oroar mig om den här flocken och säkert just den här hunden attackerar igen. Konsekvenserna kan vara otänkbara, de flesta människor kommer inte att stå och slåss, de kommer att springa och uppmuntra hundarna till ytterligare aggression. Gud förbjude att ett litet barn ska bli deras nästa offer.

Jag vill göra det klart att attacken mot mig var helt oprovocerad och osynlig. Som sagt, samma sak kan hända vem som helst.

Sedan attacken har jag pratat med ett antal andra vandrare och cyklister som har upplevt aggression från just denna flock.

Något måste göras för att stävja detta hot. När jag är 100% vältränad kommer jag att gå i området igen, denna gång kommer jag att bära en käpp som skydd. Tråkigt men nödvändigt.

Vänligen var medveten alls när du går Mapprachan Lake. Obs: Lokala djurgrupper har också kontaktats och hjälper till med situationen och försöker identifiera den aggressiva hunden i synnerhet.

Tack, D.

Bilder på händelsen. Varning de kan störa känsliga tittare. Tittarnas diskretion rekommenderas.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/