Thailand förstör 22 ton beslagtagna olagliga ämnen: ONCB-operation säkerställer en transparent bortskaffandeprocess

Nationell-

Den 24 april 2024, Pol. Generallöjtnant Panurat Lakboon, generalsekreteraren för kontoret för Thai Narcotics Control Board (ONCB), och relevanta myndigheter höll en operation för att förstöra illegala narkotika och beslagtagna olagliga ämnen med en total vikt på 22 ton från 68 fall.

De olagliga substanserna omfattade 17,806.87 2,871.77 kg amfetamin, 1,371.42 41.16 kg metamfetamin, 1,200 XNUMX kg ketamin och XNUMX kg heroin. Förstörelsen av beslagtagna olagliga ämnen gjordes med hjälp av en förbränningsugn för farligt avfall med en temperatur högre än XNUMX XNUMX grader Celsius av naturgas.

Processen kunde fullständigt förstöra de olagliga ämnena utan att orsaka negativa effekter på miljön, enligt thailändska nationella medier.

Tidigare har ONCB-tjänstemän enligt uppgift inspekterat den omtvistade fastigheten och haft polisvakter stationerade i 24 timmar under deras transport till ett privat företag för att förstöra de olagliga ämnena i Samut Prakan.

Efter förbränningen skulle tjänstemännen ytterligare inspektera resterna av den tvistiga fastigheten enligt laglig behandling.

Inom ett år hade tre stora operationer fängslat olagliga ämnen med en total vikt på 387 ton med öppenhet och inspekterbar bearbetning, enligt ONCB:s generalsekreterare.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.