Yacht går upp i lågor i Na Jomtien, orsakar stor oro men inga skador

Na Jomtien-

Oron från många åskådare på Jomtien Beach fattade eld i en yacht mitt i Na Jomtien Bay, vilket ledde till ett snabbt svar från lokala myndigheter. Incidenten inträffade den 26 april 2024, ungefär klockan 3:06, när Coco Yacht, ett passagerarfartyg som nyligen var under reparation, togs för ett systemtest av kaptenen och en tekniker.

A video of the fire taken by our team can be seen here on our YouTube channel.

När yachten nådde öppet hav slog lågor ut från motorns avgasrör och slukade snabbt fartyget. Trots ansträngningar för att kontrollera branden rasade branden och krävde ett nödanrop till Sattahip Water Police och Pattayas regionala hamnkontor. Räddningsteam från Khet Udomsak Subdistrict Municipality och Sawangrojanatham Sathan Foundation sändes ut under ledning av Marine Department.

Vid ankomsten fann räddningspersonal att yachten stod i lågor, med tjock rök som vällde upp i himlen och tre besättningsmedlemmar strandade ombord. Med hjälp av en räddningsbåt kämpade tjänstemän mot infernot i över trettio minuter. Medan branden visade sig vara envis evakuerades alla besättningsmedlemmar säkert utan skador.

Coco Yacht är en specialiserad marin ångbåt konstruerad av glasfiber, som mäter 13.25 meter i längd, 4.10 meter i bredd och 2.29 meter på djup. Namnen på kaptenen och besättningsmedlemmarna hölls undan av Pattaya Marines myndigheter i väntan på en ytterligare utredning.

Efter händelsen förbjöd Pattayas regionala hamnkontor tillfälligt användningen av båtar i området under en kort period och kallade den oidentifierade ägaren av Coco Yacht för vidare utredning av brandorsaken.

Branden kunde ses på många kilometers avstånd, vilket orsakade stor oro bland invånarna i Pattaya-området, många som kontaktade lokala nyhetsmedier och räddningsjourer och bad om ytterligare information om vad som hade hänt. Rök fyllde himlen runt Jomtien, vilket ledde till en skarp och obehaglig lukt för dem som njöt av stränderna vid tidpunkten för branden.

Denna nyhet rapporterades ursprungligen på thailändska av Thiwakorn Kritmanee, en regional korrespondent baserad i Pattaya, Chonburi-provinsen. Den översattes och skrevs sedan på engelska av Adam Judd för The Pattaya News.

Foton Pattaya News Team.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/