Ankomst av amerikanska hangarfartygsgruppen förväntas öka ekonomin i Pattaya

Pattaya —

Ankomsten av den amerikanska flottans Carrier Strike Group 9, ledd av hangarfartyget USS Theodore Roosevelt (CVN-71) och Carrier Air Wing (CVW) 11, förväntas ge Pattaya betydande ekonomiska fördelar.

Transportörstrejkgruppen, som bär över 6,000 24 sjömän, ligger förtöjd i Laem Chabangs hamn i Chonburi för ett fritidsbesök från 28 till XNUMX april.

Detta är första gången sedan 2018 USS Theodore Roosevelt besöker Thailand. Gruppen har ett uppdrag att utbilda och bedriva verksamhet med partners i hela Indo-Stillahavsområdet.

Enligt rapporter kommer besättningen att ha möjlighet att utforska thailändsk mjuk kraft. Besättningen besökte redan Pattayas Walking Street tillsammans med turistpoliser som visade dem runt i områdets berömda attraktioner. Besättningen kommer också att delta i samhällstjänstevent.

Många thai-amerikanska sjömän ombord på Theodore Roosevelt kommer också att få möjlighet att återförenas med sin familj.

Besöket förväntas generera hundratals miljoner baht i intäkter för Pattaya. Företag i Pattaya har redan fått en chans att hälsa på sjömännen, och stämningen i Pattaya surrar av spänning.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.