Kända munkar i Chaiyaphum anklagade för intrång i vilda djurreservat: Phu Khiao-officerare beslagtar vapen och kadaver som bevis

Chaiyaphum—

Den 26 april 2024 avslöjade Phu Khiao Wildlife Conservation Officers offentligt ett fall av en grupp munkar från ett berömt tempel i Chaiyaphum som påstås olagligt inkräkta på området Phu Khiao Wildlife Sanctuary.

Enligt Phu Khiao-officerarna upptäckte Suomi NPP-satelliten 14 hotspots i en skog i Nong Bua Daeng, Chaiyaphum den 23 april. Skogsvakterna skickades ut för att genomföra en långdistanspatrull för att inspektera det rapporterade området.

Klockan 11:00, den 25 april, såg vaktmästarna en grupp misstänkta som enligt uppgift klättrade ner från en klippa i den djupa skogen. Poliserna bad om en inspektion av de misstänkta, men de ska ha försökt fly och en av dem ska ha skjutit mot poliserna tre gånger.

Efter att bråket hade löst sig, fångade poliserna två misstänkta; en var en biträdande provinsabbot och en var en neofyt. Det rapporterades dock att sju andra misstänkta kunde fly, inklusive tre andra munkar och fyra anhängare. Poliserna upptäckte deras identiteter senare och undersökte dem för att spåra upp dem.

Inledningsvis beslagtog poliserna en 22 mm pistol, en kepspistol och sju ryggsäckar som innehöll kadaver av vilda djur som bevis. De misstänkta eskorterades till Non Maos polisstation för vidare rättslig behandling.

Munkarnas vädjan klargjordes inte omedelbart eller om de skulle möta ytterligare återverkningar från munkskapet, såsom eventuell avfrostning av deras klädnader och avlägsnande.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.