Thai immigration genomför razzia mot invandrararbetare i Bangkok: 13 individer gripna för olaglig anställning

Bangkok—

Den 26 april 2024 avslöjade thailändska immigrationstjänstemän offentligt en operation för att utrota invandrararbetare som påstås ha tävlat om thailändska lokalbefolkningens yrken utan tillstånd i Ratchathewi, Bangkok.

Enligt immigrationsofficerarna, immigrationspolisen, Phaya Thai-polisen och relevanta tjänstemän för mer än 20 personer som enligt uppgift inspekterade marknader i Pratunam-området, Ratchathewi, Bangkok.

Lokalbefolkningen i Pratunam-området hade tidigare lämnat in en klagomålsrapport till immigrationstjänstemän för att inspektera marknaderna eftersom många invandrararbetare, inklusive kambodjaner, burmeser, Laos och vietnameser, påstås olagligt ha satt upp stånd som säljer produkter. Det fanns dock inga thailändska arbetsgivare som övervakade dem.

Som svar på klagomålen genomförde immigrationstjänstemännen en fältinspektion av marknaderna. De hittade 13 individer uppdelade i två grupper, inklusive en grupp illegala arbetare utan arbetstillstånd och en grupp arbetare med arbetstillstånd som brutit mot arbetsvillkoren, särskilt olagligt att sätta upp varustånd.

Enligt immigrationstjänstemännen eskorterades 12 burmesiska arbetare och en laotisk arbetare till Phaya Thai-polisstationen för ytterligare rättslig behandling och utvisning.

De thailändska immigrationstjänstemännen offentliggjorde vikten av att arbeta i Thailand under lagliga villkor med giltig dokumentation. Om någon olaglig verksamhet misstänktes angående invandrararbetare, vänligen rapportera direkt till de thailändska immigrationstjänstemännen: 1178.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.