Toyota testar helt elektriska Songthaews i Pattaya

FOTO: PRPATTAYA

Pattaya —

Pattaya City fick 12 helt elektriska Songthaews, även kallade Baht-bussar, ett populärt kollektivtrafikmedel i Thailand, från Toyota i ett försök att förvandla staden till en utsläppsfri stad.

Borgmästaren i Pattayas stad, Mr. Poramase Ngampiches, presiderade över en ceremoni för att ta emot 12 elektriska Hilux Revo-e pickuptruckar från den japanska biltillverkaren torsdagen den 25 april. Fordonen överlämnades av Mr. Surabhumi Udomwong, vice verkställande direktör för Toyota Motor Thailand Co, och Mr. Rewat Sienchin, ordförande för Pattaya Transport Cooperative.

Ceremonin ägde rum i Pattayas stadshus och följdes av en parad av de elektriska Songthaews för att fira överlämnandet vid Bali Hai-piren.

Pattaya City och Toyota Motor Thailand samarbetade i "Sustainable Zero-Emission City Prototype Project" i ett uppdrag att förbättra transport- och kollektivtrafiksystem i Pattaya med hjälp av renenergifordon. Detta initiativ ligger i linje med stadens mål att uppnå koldioxidneutralitet.

De 12 elektriska lastbilarna kommer att användas för ett offentligt test av Songthaew från april 2024 till december 2025. De kommer att trafikera mellan Bali Hai Pier-South Pattaya till Banglamung District Office, med fem fordon som trafikerar rutten. Priserna kommer att vara i enlighet med Pattaya Transport Cooperative.

Enligt stadens tillkännagivande är detta en av de första gångerna i Thailand som elfordon har introducerats för kollektivtrafik i form av Songthaews. Ett begränsat test ägde rum i Chiang Mai tidigare. Projektet syftar till att bana väg för ett helt hållbart kollektivtrafiksystem i Pattaya.

FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.