Bangkoks guvernör slår ner på överladdning av Tuk-Tuk och taxi: Trafiken i centrala världen åtgärdas

Bangkok—

Den 27 april 2024 tog Chadchart Sittipunt, Bangkoks guvernör och relevanta myndigheter i Bangkok upp frågan om tuk-tuk och taxiparkering framför köpcentret Central World i Pathumwan, Bangkok.

Enligt Bangkoks guvernör hade Central World ett enormt antal besökare dagligen och många tuk-tuks och taxibilar ska ha parkerats framför köpcentret för att hämta passagerare. De ska dock ha parkerat längs vägen och blockerat trafiken och bara plockat upp utländska turister eftersom de kunde ta extra betalt utan att använda taxametern.

Som ett resultat orsakade detta trafikstockningar även om Bangkoks regering tidigare hade skapat en speciell körfält speciellt för taxibilar och tuk-tuk för att hämta passagerare. Enligt Bangkoks guvernör kunde varje typ av fordon använda denna speciella körfält och förbjöds att parkera under mer än en lämplig tid.


Bangkoks regering vädjade om samarbete mellan taxi- och tuk-tuk-förare för att hålla ordning på trafiken. Potentiella passagerare behövde ringa taxi endast på tre angivna platser i Central Worlds närhet.

Dessutom samordnade Bangkoks regering med det thailändska departementet för landtransport för att utfärda ekonomiska sanktioner för taxi- och tuk-tuk-förare som överdebiterade passagerare eller inte använde taxametern. Det rapporterades också att vissa ambassader från utvecklade länder tidigare hade klagat över hagel-taxitjänster som prutar med kunder i Thailand, sa Bangkoks guvernör.

Priskontrollen för tuk-tuks och taxibilar var under överinseende av det thailändska departementet för landtransport. Bangkoks regering hade officiellt presenterat problemet med tuk-tuk och taxameter för departementet för landtransport för att ta itu med de pågående frågorna till förmån för både thailändska medborgare och utländska turister.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.