Fem oexploderade bomber som tros vara från det kambodjanska inbördeskriget upptäcktes i en lokal by i Sa Kaeo i östra Thailand

Fem oexploderade bomber som tros vara från det kambodjanska inbördeskriget upptäcktes i en lokal by i Sa Kaeo, östra Thailand

Sa Kaeo-

Militärofficerare från 13:e Ranger Forces Regiment larmades onsdagen den 4 augusti efter att rädda lokalbefolkningen i Tubtim Siam 05 Village hittat flera sprängladdningar i deras grannskap.

Två RPG-bomber och en claymore sågs först vid bybornas fält innan lokalbefolkningen hittade en annan pansarvärnsmina och en kanonkula-liknande enhet nära byns ingång.

Bychefen Mano Noeisungnoen, 53, sa att de troddes vara de explosiva resterna av ett kambodjanskt inbördeskrig 1967.

Alla de rostiga bomberna täcktes med däck när poliser för explosiv ammunitionshantering (EOD) anlände till platsen. De demonterade på ett säkert sätt enheterna och överförde dem till Ranger Forces Regiment.

Efter att ha talat sa chefen att hans bybor inte var i total panik eftersom det inte var första gången som de hittade bomber från det kambodjanska inbördeskriget i området. 

Mano sa: "Vi vet nu vad vi ska göra och vem vi ska rapportera till när vi hittade bomberna. Detta område ligger också nära Kambodjas gräns, så bomberna kunde inte ha kommit någon annanstans ifrån.

"Vi måste hålla ett öga efter fler enheter som inte har hittats. EOD och militära officerare hjälpte också byborna och letar efter möjliga områden där ytterligare bomber kan begravas.”

Sändning
Användarrecension
4 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/