Onlineförsäljare kommer nu att möta rejäla straff om de vägrar att uttryckligen specificera produktpriser, enligt Thai Royal Gazette

Nationella -

Royal Gazette meddelade i går, den 22 september, att priserna och detaljerna för varor och tjänster måste visas uttryckligen på deras onlineplattformar, med överträdare som får böter på upp till 10,000 XNUMX baht per förseelse.

Den nya konsumentskyddslagen implementerades efter att Centralkommittén för priser på varor och tjänster hade granskat det tidigare priset på varor och tjänster nummer 102 och lagt till några e-handelsrelaterade regler för att skydda onlinehandlare.

Enligt meddelandet måste onlineleverantörer ange försäljningspris och serviceavgifter samt typ, storlek, vikt och andra detaljer för sina produkter genom att skriva eller skriva i alla elektroniska kanaler och onlineplattformar. Detaljerna måste vara lätta att se och uttryckligen skrivna för kunderna.

Prisvisningen måste omfatta allmänt kända Arabiska siffror medan detaljerna relaterade till produkterna i första hand måste skrivas eller skrivas på thailändska, kan andra språk läggas till. Eventuella utgifter utöver priserna på produkter och tjänster måste också anges uttryckligen.

Näthandlare som bara avslöjar priser i privata meddelanden på stora onlineplattformar som Facebook, Instagram, Line och webbplatser kan få en rejäl straffavgift på 10,000 XNUMX baht.

Kunder som informerar ärendena till Department of Internal Trade skulle få 25 procent av böterna om de lämnade bevis på skärmdumpar av chattmeddelanden, priser som endast avslöjas i direktmeddelanden och leverantörers bankkontonummer.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.