Thailand tillkännager "Smart Band" obligatorisk spårningsenhet för utländska turister som besöker landet under Covid-19-pandemin

Nationella -

Thailands ministerium för digital ekonomi och samhälle, i samarbete med thailändska startup-företag, utvecklar ett "smartband" och dess applikation som ska användas för att spåra utländska turister som skulle besöka Thailand under den globala covid-19-pandemin.

Kabinetskommittén, under ordförandeskap av premiärminister Prayuth Chan-O'Cha, har godkänt det så kallade "Smart Band" digitala armbandet under ansvar av det digitala ministeriet, efter det veckovisa regeringsmötet onsdagen den 28 oktober.

FOTO: National News Bureau of Thailand (NNT)

Den smarta enheten kommer att distribueras till enskilda utländska besökare och kommer att spåra deras platser och mäta kroppens temperatur, blodtryck och hjärtfrekvens. Om turisten har en kroppstemperatur över 37.5 grader celsius kommer den omedelbart att larma närliggande läkare för primärvård.

Armbandet kan också hjälpa bärare med olika problem, inklusive att be om särskild hjälp vid deras Alternativa State Quarantine (ASQ) eller Alternative Local State Quarantine (ALSQ) och be om vägbeskrivning när de går vilse, enligt ministeriet.

"Smartbandet" kommer att utvecklas och initialt tillämpas på en begränsad grupp av inkommande turister som reser under Special Tourists Visa (STV) den 1 november och framåt. Det är oklart hur länge man skulle behöva bära det smarta bandet när man är turist. Det meddelades inte heller vad den exakta kostnaden skulle bli för turister, om någon, för bandet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, talk, Blädderblock or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.