Thai Department of National Parks återkallar officiellt sin order att stänga Koh Samet i två månader efter att lokala företagare skrek

Rayong –

Institutionen för nationalparker, vilda djur och växtskydd har idag, den 28 juli, återkallat sin order att stänga Koh Samet i två månader för rehabilitering, efter de lokala företagarnas rop eftersom de redan har förlorat enormt mycket inkomster från Covid- 19 pandemier.

Thawat Jenkarn, chef för Khao Laem Ya-Mu Ko Samet nationalpark, avslöjade i går, den 27 juli, att departementet för nationalparker hade utfärdat ett order om att stänga Khao Laem Ya-Mu Ko Samet nationalpark, inklusive Koh Samet, Khao Laem Ya och Mae Ramphueng Beach, under två månader från 1 augusti till 30 september för rehabilitering samt andra nationalparker över hela landet.

Detta fick de lokala entreprenörerna i Rayong att förbereda sig på att skicka ett oppositionsbrev till nationalparkens myndigheter för att se över annulleringen av dess beställning, och bad om sympati eftersom alla redan hade förlorat mycket inkomster för att upprätthålla sin verksamhet under Covid-19-epidemin.

Sarinthip Thapmongkolsub, ordförande för Koh Samet Tourism Association, uppgav att företagare allmänt hade motsatt sig beslutet eftersom det skulle påverka deras verksamhet och Koh Samets natur har redan återställts efter öns stängning på grund av pandemin. Dessutom, enligt Sarinthip, hade förlusten av utländska och inhemska turister under stora delar av det senaste och ett halvt året i huvudsak återställt öns miljö och naturliga skönhet och de kämpade för vilken verksamhet som helst.

Hon sa till reportrar: "Koh Samet har mer än 900 bybor och de visste inte vad de skulle göra eller hur de skulle kunna få inkomst om ön skulle vara stängd i två månader. Vi hade ingen aning om vi skulle få några ekonomiska kompensationer när ön stängdes eftersom entreprenörer måste fortsätta att stödja alla sina anställda.”

Från och med idag hade departementet just avbrutit sin beställning på Khao Laem Ya-Mu Ko Samet nationalpark. Koh Samet och Mae Ramphueng Beach skulle fortsätta att välkomna vaccinerade turister medan Khao Laem Ya, Koh Kudee och Koh Talu skulle vara stängda enligt den tidigare ordern eftersom det inte fanns några bybor på öarna.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.