SAMMANFATTNING: Protesterna mot regeringen fortsätter i Bangkok för femte dagen i rad

FOTO: iLaw

Bangkok -

En grupp prodemokratiska demonstranter, under "Thalu Fah"-rörelsen, samlades för femte dagen i rad vid demokratimonumentet i Bangkok i eftermiddags, den 19 augusti, medan en annan grupp hårdföra oberoende demonstranter återigen konfronterade den thailändska kravallpolisen vid Sam Liam Din Daeng-korsningen.

Thalu Fah-demonstranterna anlände till Ratchadamnoen-vägen runt 4:00. och började täcka toppen av demokratimonumentet med ett svart tyg och hängande anti-regeringsbanderoller runt monumentet.

Polisöverste Attawit Saisueb, biträdande chef för Metropolitan Police Division One, berättade för reportrar att protestorganisatören hade informerat myndigheterna om att de skulle protestera utan att marschera någon annanstans. Protesten kommer att följas noga av tjänstemännen. Mer än 20 uniformerade och hemliga poliser var stationerade i rondellen. Ingen kravallpolis var närvarande. Polisen uppgav att sammankomsten var tekniskt olaglig enligt nuvarande strikta nöddekretlagar kring Covid-19 som förbjuder alla sammankomster med fler än fem personer men var mer återhållsamma denna eftermiddag.

En mobil stereo och scen installerades på platsen medan en uppsättning hödockor var utspridda på vägen med bilder på 250 senatorer och den thailändska kabinettskommittén.

FOTO: Matichon Online

Tal från prodemokratiska aktivister hölls och klagade över vad de säger är polisens våldsamma taktik mot demonstranter och regeringens misslyckande med att hantera covid-19-pandemin.

Klockan 6 ska polis och en vattenkanonlastbil ha kommit till platsen. Polisöversten insisterade dock på att det inte skulle bli någon hård konfrontation om protesten förblev fredlig, och sa att protesten kan genomföras om den avbryts i tid och om det inte sker någon förstörelse av egendom.

Bild
FOTO: iLaw

En av protestarrangörerna, Karim, hade förhandlat med Attawit och bekräftat att demonstranterna skulle bränna hödockor som en del av en symbolisk föreställning som hade gjorts flera gånger. Översten sa då att han skulle säga åt kravallpolisen att gå och istället sätta in trafikpoliser med brandsläckare.

Klockan 7 började Thalu Fah-demonstranter sätta eld på en hög med dockor. Trafikpolisen närmade sig sedan platsen och släckte branden 00 eller 2 minuter senare. Gruppen avbröt sedan demonstrationen, fredligt.

Bild
FOTO: Matichon Online

På andra sidan Bangkok sågs oberoende demonstranter samlas och konfrontera kravallpoliser igen vid Sam Liam Din Daeng-korsningen sedan 4:41.

Enligt en av demonstranterna i Din Daeng sa han att han kom för att kräva premiärministerns avgång eftersom hans familj och vänner led av regeringens ledning och nedstängningsåtgärderna. Han anställdes inte av någon och betalade för smällare som användes för att kasta på poliser själv.

Smällare kastades mot lastcontainrar som hade tagits bort i morse och återinstallerats i kväll. En runda tårgas avfyrades mot gruppen av folkmassakontrollpolis. Konfrontationen fortsatte i mer än tre timmar. Polisen slog också till mot flera fyrverkeripjäser i Pathum Thani-området i hopp om att komma till källan till de förnödenheter som dagligen används av anti-regeringsdemonstranter.

Bild
FOTO: Matichon Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

 

 

 

 

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.