Prodemokratiska demonstranter arrangerar en mock-up-debatt om misstroendevotum framför det thailändska parlamentet i dag

FOTO: iLaw

Bangkok -

Prodemokratiska demonstranter, under "Thalu Fah"-rörelsen, samlades framför det thailändska parlamentet i Dusit-området i Bangkok i eftermiddags, den 25 augusti, för att skicka ett brev till presidenten för nationalförsamlingen, där de uppmanade alla parlamentsledamöter att verkligen tjäna folket.

Demonstranter anlände gradvis till protestplatsen vid 4:00-tiden, där den arrangerades i en parlamentsliknande atmosfär, dekorerad med stolar fästa med namn på politiska partier och parlamentsledamöter. Några av dem började hålla tal och kritisera regeringens arbete under premiärminister Prayut Chan-O'Chas styre.

Bild
FOTO: iLaw

Klockan 4:35 gick Nawapol "Dino" Ton-ngam tillsammans med andra representanter från Thalu Fah-gruppen in i parlamentsbyggnaden för att skicka in ett brev som uppmanade nationalförsamlingen att lyssna på allmänhetens krav och tjäna folket. Uppropet överlämnades till Somboon Uthaiwienkul och Phongsri Tarapoom, representanter för nationalförsamlingens talman.

Tal och låtsasdebatter av protestrepresentanter och prodemokratiska aktivister fortsatte framför parlamentet i cirka tre timmar innan Thalu Fah avbröt sammankomsten klockan 7.

Församlingen, även om den tekniskt strider mot Covid-19-reglerna, hölls fredligt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
5 (3 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.