Bang Lamungs kommun steriliserar husdjur för att minska herrelösa djur i Pattaya-området

FOTO: Sophon Kabel-TV/ วรัญญา

Bang Lamung —

Bang Lamungs kommun och Bang Lamung Livestock Development lanserade tillsammans en gratis kastreringstjänst för husdjur för att minska herrelösa djur i Bang Lamung.

Operationen ägde rum igår, den 5 maj, i Wat Prachum Khongkha, Bang Lamung, med många relevanta myndigheter närvarande för att observera husdjuren och lyfta veterinärens anda. 

FOTO: Sophon Kabel-TV/ วรัญญา

Mr Jarawat Chinnawat, Bang Lamung distriktschef, sade att djurfrågor nödvändiggjorde samarbete från alla sektorer eftersom de orsakade olägenheter för invånarna. Så målet med denna operation var att stoppa herrelösa djur från reproduktion såväl som husdjur. Han sa också att sterilisering av djur var fördelaktigt eftersom det gjorde dem friskare och mindre riskfyllda att få cancer.  

TPN-media noterar att oro över herrelösa hundar över Pattaya, vars många populationer exploderade under Covid-19-restriktionerna och företagsnedläggningar under de senaste två åren, är en av TPN-läsarnas största oro.

Frågan kring herrelösa djur är splittrad, med många olika passionerade synpunkter på hur man ska lösa problemet.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.