12-årig flicka fastnar i rännan på Pattayas parkeringsplats, familjen skyller på dåligt väglag

Bang Lamung —

  En 12-årig flicka fastnade benet i en ränna i Pattaya-området vid en hotellparkering under den gångna helgen. Räddningspersonal lyckades lossa henne utan några skador, men händelsen har lett till en förnyad diskussion på thailändska sociala medier om vägförhållandena i Pattaya. 

Vid 8.30-tiden fredagen den 6 maj underrättades räddningstjänsten i Pattaya Sawangboriboonthamsathan om att en 12-årig flicka fastnade i en ränna på en hotellparkering i Nong Prue-distriktet Bang Lamung, Chonburi. Hotellets namn undanhölls i väntan på en framtida utredning och på grund av thailändsk lag.

Flickan, berättade poliserna för TPN-media, var blek och rädd, men poliserna kunde få loss rännans lock och frigöra hennes ben utan några skador. Flickan fördes sedan till ett närliggande sjukhus.  

Hon hade gått genom parkeringen när hon såg ut att falla i rännan, som några åskådare hävdade inte var ordentligt tätad.

Händelsen ledde till en omfattande diskussion på thailändska sociala medier om vägrännor och konstruktion i Pattaya-området, med många oroade över att förhållandena för trottoarer, parkeringsplatser och vägar i många delar av staden inte var acceptabla. TPN-media noterar att alla fyra Pattayas borgmästarkandidater har tagit upp vägfrågor i de senaste tal och planerar, om de blir valda, att göra detta till en högsta prioritet.

Vissa områden, som Walking Street, har sett stora arbeten äga rum under den senaste veckan för att fylla hål och reparera trasiga områden som blivit över från tidigare byggnation. Den 1 maj upphävdes det impopulära test and go-programmet, vilket gjorde det lättare för internationella turister att ta sig till Thailand. Med ökningen av turister kommer dock ett förnyat fokus på att reparera vägar och trottoarer i hela staden Pattaya.

Den tidigare borgmästaren, Sonthaya Khunplume, sa att de många vägproblemen och konstruktionsproblemen i Pattaya främst berodde på problem med entreprenörer som hade försenat arbete på grund av Covid-19-restriktioner under de senaste två åren och inte var stadens direkta fel.

Valet till borgmästare i Pattaya är planerat till den 22 maj.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.