Bangkok Airways (BA) tillkännager sitt rörelseresultat för första kvartalet 1

Bangkok Airways (BA) tillkännager sitt operativa resultat för första kvartalet 1. Turismen förväntas återhämta sig, Eye inrättar en Airport Trust Fund för att skaffa kapital.

Bangkok, 17 maj 2022 – Bangkok Airways Public Company Limited tillkännager sitt rörelseresultat för första kvartalet 2022. Bolaget rapporterade totala intäkter på 1,698 25.1 miljoner baht, ökade med 2021 % jämfört med samma period 826.6. Rörelseförlusten rapporterades till 9.2 miljoner baht, ökade med 22.3 % jämfört med samma period förra året. Den ökade förlusten var ett resultat av ökade totala kostnader som ökade med XNUMX%.

Mr. Puttipong Prasarttong-Osoth, president för Bangkok Airways Public Co., Ltd., kommenterade, "För Thailands turism hade den internationella turismmarknaden under januari-mars 2022 en hög expansionstakt jämfört med samma period 2021. Detta hände trots störningar orsakade av krisen i kriget mellan Ryssland och Ukraina, spridningen av Omicron och stigande global inflation. Utöver det har den övergripande globala flygindustrin under första kvartalet 2022 förbättrats. Detta beror till stor del på lättnaden av covid-19-åtgärderna i Thailand sedan den 1 februari 2022, vilket sågs som huvudfaktorn.”

"Totala intäkter för första kvartalet 2022 var 1,698.0 25.1 miljoner baht, ökade med 208.8 procent jämfört med föregående år. Intäktsökningen berodde främst på eskaleringen av; passagerarintäkter från flygverksamhet med 206.9 procent respektive flygplatsaffärer med XNUMX procent.”

"Under det första kvartalet 2022 ökade företaget flygfrekvenserna för att stödja den ökande efterfrågan på resor efter att regeringen tillkännagav de lättnade resestriktioner och karantänåtgärder från februari 2022. Vi ökade flygfrekvenserna till några av våra populära rutter, dvs. Bangkok-Samui , Bangkok-Phuket, Bangkok-Chiang Mai, Bangkok-Lampang, Samui-Phuket, Samui-U-Tapao, Phuket-U-Tapoa och Bangkok-Phnom Penh. Under denna period transporterade bolaget passagerare till 0.4 miljoner, ökat med 145.8 procent; medan flygningar uppgick till 5,037 104.4, vilket steg med 2021 procent jämfört med år 63.5. Den totala kabinfaktorn var 2,469.6 procent och snittpriset var 31.3 XNUMX baht, ökat med XNUMX % jämfört med föregående år.”

"För det första kvartalet 2022 var förlusten från verksamheten 826.6 miljoner baht, ökad med 9.2 procent under år 2021. Det berodde på en ökning med 22.3 procent på grund av ökade kostnader för tjänster som inkluderade bränsle, underhåll och passagerare tjänster.

"Några av de betydande händelserna som inträffade under första kvartalet 2022 inkluderade en lansering av två dagliga flygningar på den speciella förseglade rutten för Bangkok-Phuket för att stödja Thailands Phuket Sandbox-program. Dessutom en lansering av flyg som stöder Vaccinated Travel Lane eller VTL-flyg från Samui till Singapore, för att underlätta för passagerare som var helt vaccinerade utan karantän vid ankomsten till Singapore, och inrättandet av ett nytt dotterbolag som heter Bangkok REIT Management Company Limited , med syftet att skaffa kapital”, avslutade Herr Puttipong.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.