38-årig misstänkt undkommer knappt offentlig lynchning vid återskapandet efter att ha dödat två av sina släktingar och skadat en med skjutvapen i Chonburi

Ban Bueng-distriktet, Chonburi —

En 38-årig berusad man ska ha dödat två av sina manliga släktingar och skadat en allvarligt, som han hävdade hade slagit honom i ansiktete innan, med ett skjutvapen i Chonburi. Den misstänkte ska enligt uppgift knappt ha undgått lynchningen av offrens relativ.

Runt midnatt den 28 maj svarade Ban Bueng-polisen på ett påstått mord som involverade tre manliga offer vid namn Niphon, 56, Wichan, 55, och Udon, 50, (efternamn anges ej) i en butik i Nong Bon Daeng-distriktet , Ban Bueng-distriktet, Chonburi.

De två första offren sköts ihjäl på platsen medan den tredje fick en allvarlig skottskada. Alla tre offren inklusive den misstänkte var enligt uppgift släktingar.

Den misstänkte, enligt Ban Bueng-polisen, identifierades som Supakorn (namn och ålder anges inte). Han flydde på sin motorcykel efter att ha begått ett brott och drog sig tillbaka till sin svärfars hus för fristad i Thung Kwang-distriktet, Phanat Nikhom-distriktet, Chonburi. Polisen tog nästan 4-5 timmar för att slutligen underkuva och arrestera den misstänkte, som verkade berusad enligt deras rapporter, och fortsatte att trycka en pistolmynning mot hans huvud. Han fördes sedan till Ban Buengs polisstation.

Supakorn vittnade, fortfarande till synes berusad, att han bara hade köpt sin pistol för fyra dagar sedan. Med sin pistol gick han till butiken där hans tre släktingar satt och drack.

Hans släktingar sa sedan åt honom att lägga undan sin pistol, så han återvände hem, laddade den och kom tillbaka för att skjuta de tre offren som han påstod att han tidigare hade slagit honom i ansiktet även om han inte avslöjade vem som gjorde det. Han sa också att han avvaktade (thailändsk hälsning) offren innan han sköt dem.

Supakorn genomförde sedan en re-enactment idag, den 30 maj, men polisen behövde snabbt avbryta den eftersom en stor skara av offrens släktingar samlades och försökte överfalla honom. Den misstänktes 58-åriga mamma Jiew Saeng Ui bad de arga släktingarna om ursäkt och hävdade att hennes son var psykiskt sjuk och inte hade fått ordentlig behandling på flera år.
Initialt Supakorn åtalades för mordförsök, bärande av ett skjutvapen offentligt utan skälig anledning och för att skjuta ett skjutvapen offentligt.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.