Pattaya CC tjänar silver vid den 7:e Koh Chang International Beach Cricket Tournament – ​​Del 1

Av: Clive Rogerson

Den 7th Koh Chang International Beach Tournament hölls 26-28th augusti på Shambala Beach Resort och bestod av 16 lag. Lag kom från Chang Mai-området, Bangkok och Pattaya, Koh Chang, Phuket, och ett från Malaysia, The Pangolins, med sina avslöjande "budgiesmugglare". Pattaya CC ställde upp 3 lag; The Stallions (en ung 1st team), The Thoroughbreds (en äldre, långsammare, 1st team), och The Carthorses (ett mycket äldre, mycket långsammare gäng knasiga entusiaster).

   Den sista turneringen hölls 2020 där PCC Thoroughbreds vann Egg Cup, medan PCC Stallions vann Wooden Chopsticks. PCC Carthorses ritade ett blankett. Var och en skulle försöka förbättra sin position och vinna för Stallions skulle ge en Grand Slam för 2022 – evenemangen Bangkok League och Chang Mai Big Bash har redan placerat silver i troféskåpet. 

   De 16 lagen var uppdelade i 4 divisioner och resultaten av de tre divisionsmatcherna skulle avgöra vilken av de 4 troféerna du skulle tävla om via en semifinal. Förlorarna skulle gå för Wooden Chopsticks, de 3rd plats lag skulle gå för Silverskeden, den 2nd platslag skulle tävla om Egg Cup och stjärnorna skulle utmana om Winners Cup och Runners-up Cup. Det skulle också finnas en Player of the Tournament Trophy. 

   De välkända, men föga förstådda lagarna i Cricket hade modifierats för att ge 5-ball overs, alla strafftillägg var 2, 4 och 6 runs för efterföljande fel och inte bollade om. Det erbjöds 4 runs för att träffa palmen bakom målvakten och 12 för att få in bollen i poolen eller ankdammen. Ja, det var många som glömde och några som blev slut som ett resultat. Förlusten av en wicket tog bort 1 runs från slagmannens poäng med ett noll eller minus slutsiffra som krävde ett besök i det iskalla vattnet i ankdammen. Varje fältspelare skulle kasta 1 över och flytta positionen runt fältet tills 5 overs hade slutförts. Den högsta poängen vinner.

   Den här rapporten skulle bli för lång om alla Pattaya CC-matcher täcktes här. Så jag ska dela upp rapporten i delar med PCC Carthorses som täcks först. Ytterligare rapporter kommer att täcka fullbloden och hingstarna .

   Carthorses, kapten av Clive Rogerson bestod av Gavin och hans söner Lewis och Harry på söndagen, Alan Mulberry som bröt ett fetlock och ersattes av John McEwan efter 2 matcher, Edwin Van Rensburg, Edwin Van Rensburgs pappa (Toby), och Berne Lamprecht. 

Edwins pappa (68 år) vänd mot Phuket-pingvinerna

   Carthorses v Phuket Penguins. Capt Clive vann tosningen och bestämde sig för att bowla först. Tyvärr, trots lite träning innan matchen, var det mycket Wobblyitis i Bowlerns arm som gick runt och detta ledde till mycket av No Balls and wides från Berne och Edwins pappa. Detta gjorde att pingvinerna kunde samla ett oöverstigligt resultat på 75. Trots kapten Clives artiga begäran om att "skydda din wicket" ignorerades han och det var en dum runout och 2 fångster som begränsade Carthorses poäng till 26. En förlust med 49.

Nästa mot Koh Chang C. Capt Clive vann tosningen och bestämde sig för att bolla. Samma resultat med många breder och inga bollar. Alan tappade en svår fångst när KC C-laget slog många gränser för att nå 83. Â Carthorse-svaret avtrubbades igen av 3 förlorade wickets och Clive topp gjorde mål med 8 av 14. Bernie och Toby gick till ankdammen.

Den avslutande divisionsmatchen mot Lanna. Â Återigen vann Capt Clive toss och bowlade. Resultatet var lite bättre eftersom bowlarna fick in ögonen och armarna arbetade, men Lanna lyckades fortfarande med 67. Carthorses spelade bättre och förlorade färre wickets och lyckades med sin högsta poäng av 33, men fortfarande en förlust med 34 runs.

PCC Carthorses. Bakre raden, L till R. John McEwan, Bernie Lamprecht, Edwin van Rensburgs pappa, Alan Mulberry. Främre raden LR Gavin, Edwin van Rensburg, Clive Rogerson (Capt), Lewis.

   Förlusten innebar sista plats i divisionen och semifinalmatch mot brittiska Club Swingers på söndagsmorgonen för att ta en plats i Wooden Chopsticks-finalen.  Capt Clive förlorade toss men blev ombedd att bolla – hans föredragna alternativ. De brittiska klubbslagarna var mycket osportsliga mot unga Harry och Lewis och de vanliga extrafunktionerna plus massor av gränser fanns i överflöd. Dan gjorde 28 och Ben 25 för en totalt 112. The Carthorses började bra men Berne förlorade sin wicket liksom Edwin och John som förlorade 2 efter att ha slagit 10 runs och hamnade i ankdammen med Edwin. Unga Harry, Lewis och Clive behöll sina wickets men de lyckades bara med små poäng för totalt 12. Åh kära du, en förlust med 100!!! På så sätt slutade PCC Carthorses razzia i International Beach Cricket. 

Icke desto mindre var det en fantastisk helg för alla, särskilt en 68-årig sydafrikan som hade spelat sin första omgång beach cricket. Bättre lycka nästa år. 

Del två kommer snart.

Bern i Ankdammen
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/