Hundratals hushåll i Rayong-provinsen drabbats av massiva översvämningar

FOTO: Matichon

Rayong-provinsen —

Hundratals hushåll i Rayong-provinsen har drabbats av massiva översvämningar som har varat sedan den 7 september.

Idag, den 10 september, har Rayongs guvernör Channa Iamsaeng utsett 17 underdistrikt i 4 distrikt i Rayong till de "katastrofdrabbade" områdena, inklusive Mueang-distriktet, Ban Khai-distriktet, Wang Chan-distriktet och Klaeng-distriktet, eftersom områdena har varit ständigt översvämmade sedan onsdagen den 7 september.

Mer än 100 hushåll i 83 byar har varit avstängda från strömmen i flera dagar som en säkerhetsåtgärd, men lyckligtvis har de flesta större vägar redan kunnat öppnas igen, enligt färska rapporter.

Invånarna i Klaengdistriktet är fortfarande oroade över regnet, som nu har upphört den 10 september, men himlen är fortfarande mulen.

Översvämningsvattnet i distrikten Mueang, Ban Khai och Wang Chan har gradvis minskat, men guvernören råder fortfarande medborgarna att vara vaksamma.

Lokalbefolkningen vars fastigheter och grödor har skadats kräver att regeringen kompenserar dem.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.