Brittisk turist arresterad för övervistelse i Sisaket, säger att han älskar Thailand så mycket att han inte vill lämna

FOTO: Matichon

Nationellt —

  En brittisk turist arresterades i Sisaket efter att ha stannat kvar på sitt visum i två månader. Turisten erkände sin tillgivenhet för Thailand för immigrationstjänstemän och sa att han älskade landet så mycket att han inte ville lämna.

Den 30-årige brittiske mannen, Michael Mclaughlin, stoppades av Sisaket Provincial immigrationspolis när han gick på en väg i Nong Phai-distriktet i Mueang-distriktet tisdagen den 6 december. Immigrationstjänstemännen berättade för lokala medier att de spårade Mclaughlin genom sin databas och fann att hans visum hade gått ut sedan den 21 september 2022.

Den brittiska turisten fördes till Sisakets immigrationskontor. Under sitt förhör erkände Mclaughlin att han visste att han borde ha lämnat Thailand i september förra året, men han älskade landet så mycket att han inte ville det.

Trots hans tillgivenhet för Thailand, var Sisaket immigrationstjänstemän tvungna att åtala mannen för att ha stannat för länge på sitt visum i 75 dagar. Poliserna överförde honom sedan till Sisaket Mueangs polisstation för att gå vidare med rättsliga åtgärder. Enligt immigrationslagen kan mannen få böter från 500 till 20,000 XNUMX baht och förbjudas att resa in i Thailand i fem år.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.