Chonburi-tjänstemän inspekterar det växande hemlösa samhället i Pattaya efter tidigare nyhetsrapporter

Pattaya-


Tjänstemän från Chonburi Branch Office för social utveckling och mänsklig säkerhet har inspekterat situationen angående en växande mängd hemlösa i Pattaya igår efter att nyhetsrapporter, som vår, gått viralt under de senaste två dagarna.

Lokala invånare som kontaktade The Pattaya News har uppmanat Pattaya City-tjänstemän att lösa det växande hemlösaproblemet i Pattaya eftersom antalet synliga hemlösa har ökat dramatiskt under de senaste veckorna i centrala Pattaya, främst på grund av covid19-krisen.

Läs mer om den tidigare historien HÄR.


https://thepattayanews.com/2020/04/13/homeless-problem-growing-quickly-in-pattaya-due-to-covid19-local-residents-ask-city-officials-to-take-action/

Mayuree Damnernphon från Chonburi Office för social utveckling och mänsklig säkerhet och flera andra tjänstemän som arbetar med henne gick för att inspektera den hemlösa situationen i Pattaya i går eftermiddag.

Mayuree uppgav för pressen att de flesta hemlösa som hittats och intervjuats av henne inte ursprungligen kommer från Chonburi. Några av dem sa att de är arbetslösa och inte har några pengar att betala för hyra av ett rum. Vissa av dem saknar identitetskort eller korrekt dokumentation.

Chonburi-guvernören kommer att informeras om hemlösaproblemet för att hitta en lösning, inklusive att ge dem eventuell tillfällig ombordstigning och gratis Covid-19-testning. Flera lokala hemlösajourer kommer också att kontaktas för hjälp.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/