Den thailändska regeringen tycks ändra ställningen till det nationella förbudet mot alkoholförsäljning enligt order i Royal Gazette

Thailand-

En beställning i Thai Royal Gazette i kväll visas för att konstatera att försäljningen av alkoholförbud överraskande nog har upphävts från och med söndagen den 3 maj, efter att den thailändska regeringen precis tidigare i morse uttalade att de stod fast vid förbudet trots betydande offentliga reaktioner, som vi skrev om tidigare nedan:

Thailand står fast när det gäller förbud mot alkoholförsäljning eftersom många användare av sociala medier är arga över beslut, missnöjda alkoholdrycksföreningar

Ett officiellt uttalande om ordern har inte gjorts, men väntas imorgon. Flera thailändska medier har bekräftat uttalandet, som tycks ange att försäljning är tillåten men endast för take away, vilket innebär att dricka på restauranger, som också är planerade att öppna, skulle vara förbjudet. Eftersom det även finns regler mot att offentligt dricka och dricka i allmänna utrymmen, skulle människor också bara få dricka hemma. Barer och nöjesställen måste förbli stängda, beställningen är att dryckesbutiker och lokaler får öppna. Det är dock värt att notera att ordalydelsen i ordern är trubbig och att regeringstjänstemän har sagt att de ska vänta på mer information på morgonen vid den dagliga pressträffen om Covid-19.

Det är också viktigt att notera att även om detta är en order från nationell nivå, Provinsguvernörer har fortfarande tillstånd att förstärka order, vilket innebär att en provinsguvernör fortfarande kan förbjuda alkoholförsäljning i sin provins. Läsare uppmuntras att se till att deras specifika provins har tillåtit all potentiell försäljning av alkohol innan de blir "för upphetsade".

Vid det här laget har inte Chonburi-guvernören släppt nya order kring detta eller några andra begränsade åtgärder i provinserna. En förväntas "snart", även om någon exakt tidtabell inte har getts.

Ytterligare detaljer om ordern kommer att släppas på lördag av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), enligt Somsak Rungsita, generalsekreterare för National Security Council.

Vi kommer att ha fler detaljer om den här historien när de dyker upp.

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/