Två misstänkta för mordet på motorcykeltaxi på dagtid i Pattaya dödade honom för en verbal förolämpning när han drack, säger polisen

Pattaya-
Två misstänkta som anklagas för att ha skjutit en 47-årig motorcykeltaxichaufför i Pattaya mitt på ljusa dagen tidigare i veckan, vilket ledde till hans död, har åtalats för mord.

Polisen spårade och arresterade senare de två huvudmisstänkta, som namngavs som Mr. Manat Imamu, 39, och Niphon Panthong, 45, i Bangsaen medan de försökte ta ut pengar från en bankomat. De två männen hade tidigare lämnat efter sig motorcykeln, vapnet och kläderna som användes i brottet i en liten lägenhet utanför Soi five i Nongprue innan de flydde, enligt Pattaya Police.

Läs mer om den tidigare historien nedan.

https://thepattayanews.com/2020/07/30/two-prime-suspects-in-daytime-murder-of-motorbike-taxi-driver-arrested/

En re-enactment av brottet genomfördes i går, i Pattaya, med de två misstänkta. En re-enactment är en kritisk del av thailändsk lag för att uppnå en fällande dom i domstol. Detta involverade de två misstänkta som visade Pattayas poliser, inklusive chefen Khemmarin Pissamai, hur brottet utvecklades. Polisen spärrade av delar av området bakom Pattaya School 8, nära Walking Street, för proceduren.

Pattayas polischef överste Khemmarin Pissamai berättade för The Pattaya News att en av de misstänkta ska ha erkänt det primära motivet. Enligt polischefen Khemmarin hade de misstänkta varit delaktiga i en dryckescirkel med offret, 47-årige Prathum Saartnak, tidigare i veckan. Prathum ska ha gjort flera personliga förolämpningar mot en av de två misstänkta inför gruppen av alkoholister, vilket fick gruppen att skratta åt den misstänkte. På grund av förlusten av rykte från denna incident, bestämde de misstänkta att det enda sättet att rätta till problemet var att mörda offret.

De två misstänkta har åtalats för mord, olagligt innehav av skjutvapen och ammunition, avlossning av ett skjutvapen offentligt och för att utan tillstånd bära en pistol offentligt. De sitter fortfarande i polisens förvar utan borgen för närvarande.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/